Omzeil de blokkering van Facebook op werk of school

geen facebook meerHet kan voorkomen dat het op je school of werk niet is toegestaan om in te loggen op Facebook. Natuurlijk zijn er mogelijk om die blokkering op Facebook te omzeilen.

Facebook kan op verschillende manieren geblokkeerd worden. Met onderstaande opties moet het normaal gezien lukken om dit te omzeilen.

1) Proxy

Een proxy maakt een omleiding waardoor het lijkt voor je school of werk alsof je op een andere site surft. Maar via deze site zit je dan op Facebook. Deze site: http://proxy.org bevat een lijst met allemaal proxy-sites. Je kan ook op Google zoeken naar 'proxy'.

2) Tor Browser

facebook met torEen andere oplossing is door gebruik te maken van Tor. Tor versleutelt het verkeer zodat niemand anders kan meevolgen wat je allemaal bezoekt. Het nadeel van Tor is dat dit nogal traag is.

Tor is een programma dat je moet downloaden, gelukkig moet je het niet installeren. Meer info.

3) Via het ip-adres

Je kan ook proberen om je browser rechtstreeks het ip-adres in te typen. Het ip-adres kan je vinden als je bij 'Start' zoekt naar 'cmd'. Dan krijg je een zwart venster en typ je daar 'Ping facebook.com'. Het ip-adres komt dan tevoorschijn. Het ip-adres dat bestaat uit cijfers en puntjes kopieer je dan in de adresbalk van je browser.

Nog meer leuks