10 tips om meer volgers te krijgen op Instagram

Hoe meer volgers je hebt op Instagram, hoe populairder je bent, hoe meer likes je zal verzamelen en hoe leuker het is om foto's te plaatsen.

Met onze tips kan je proberen om meer volgers te verkrijgen op het sociale fotonetwerk Instagram.

hoe meer volgers op Instagram

10 tips = meer volgers

1) Plaats regelmatig updates

Hoe meer foto's je plaatst op Instagram, hoe meer je verschijnt in de feed van je volgers. Natuurlijk is het belangrijk om niet te spammen/overdrijven.

2) Maak een verhaal

Zorg ervoor dat jouw foto's een verhaal weergeven, iedereen vindt het wel leuk om te weten waarom de foto zo belangrijk is voor jou!

3) Gebruik hashtags op Instagram

Gebruik relevante hashtags die passen bij het onderwerp. Zo kunnen ook niet-volgers je content vinden.

Een andere, tegenstrijdige tactiek kan zijn om heel veel populaire tags te gebruiken. Let hier wel mee op dat je volgers het niet als spam aanschouwen. Enkele populaire hashtags kan je hier bekijken.

veel hashtags op Instagram

4) Vul je profiel in

Als je je Instagramprofiel volledig invult, kom je automatisch geloofwaardiger over en zullen mensen je rapper volger.

5) Deel je foto's op nadere sociale netwerk

Deel je foto's van Instagram af en toe ook eens op Facebook of Twitter. Vrienden of volgers op andere sociale netwerken kunnen zo dan je bereik boosten en misschien zorgt het wel voor meer volgers en likes?

6) Spam niet op andere foto's

Zorg ervoor dat je niet als vervelend overkomt of nog belangrijker als een automatische piloot. Gebruik dus geen scripts om andere foto's te liken. Maar reageer persoonlijk op foto's die je ook mooi vindt. Misschien waarderen ze je reactie en komen ze even een kijkje nemen op jouw profiel.

7) Filters

Sommige filter vallen meer in de smaak dan andere, probeer het even uit en kijk welke filter het populairst is in jouw netwerk. Zorg er natuurlijk voor dat je je foto zelf mooi vindt! Een foto zonder filter kan ook voor meer originaliteit zorgen, gebruik dan de hashtag #nofilter.

filters op Instagram

8) Scherpte en diepte

Instagram biedt veel extra functies om je foto's nog aantrekkelijker te maken. Dit is bv ook de scherpte- en dieptefunctie. Op die manier kan je iets in the picture plaatsen.

9) Timing

Denk goed na wanneer een foto het best past? Plaats bijvoorbeeld een foto van je ontbijt niet 's avonds, maak het relevant voor het gekozen tijdstip.

10) Vraag af en toe om een vind-ik-leuk

Je kan op een originele, creatieve manier vragen om meer likes. Heel belangrijk is dat je niet overdrijft en dat het leuk blijft!

Nog meer leuks